Table selection poker

Man kan spørge sig selv hvorfor begrebet table selection er så vigtig i poker, når man alligevel ikke får anderledes kort ved at sætte sig ved de forskellige borde.

Først bør artiklen Poker Position læses.

Det er altså ikke nok at finde et bord, hvor der sidder overvejende flest dårlige spillere, hvis du ikke kan få position på dem og de gode spillere har position på dig. Så er det faktisk bedre at holde sig væk fra bordet, da værdien er væk når du ikke kan få den rigtige position.

 

Stacks, nationalitet og flop procenter

Udover de mest gængse ting man normalt kigger efter når man spejder lobbyen igennem efter et godt bord, bør man også kigge på de øvrige forhold som man ikke altid lige tænker på.

Langt de fleste kigger udelukkende efter hvor stor gennemsnits puljen er, da det er en indikator for hvor friskt bordet er. Altså hvor mange penge er folk villige til at putte i puljen, hvor jo større pulje des mere er folk løse og villige til at putte pengene til midten med træk osv.

Ofte kigger man også efter hvor stor flop procenten er, hvilket er en indikator for hvor selektive folk er i valget af deres starthænder. En høj flop procent er lig med at folk er villige til at spille hvad som helst, og dermed satser mere på heldet end på deres evner som pokerspiller. Flop procenten skal helst ligge et sted mellem 30 og 40 %, for at bordet enten ikke er for løst til at det bliver svært at lave nogen profit, eller at det er for stramt til at man kan lave nogen profit. Begge dele er lige dårligt for dig.

Disse to kriterier er dem som folk ofte lægger størst vægt på, hvilket i og for sig også er gode kriterier at gå ud fra, da en høj flop procent krydret med en høj gennemsnits pulje ofte er lige med fisk og masser af action. Det er dog ikke altid nok kun at vurdere og vælge bord ud fra de to kriterier alene.

Det er en god ide at kigge også at kigge på kriterier som:

1. Stack størrelser
2. ledige sæder/position.
3. nationalitet(dog ikke så vigtig)
4. hvor mange hænder er der spillet?

 

Hvorfor skal man kigge efter stack størrelser?

Det skal man fordi det er ikke helt ligegyldigt om der sidder (ved et full ring bord), 2 eller flere med minimums buy in eller mindre, da det ofte er et tegn på at folk der er urutinerede og måske spiller over deres limit(årsagen til at de ikke køber ind for fuldt buy in). Det kan også være at der sidder 2 eller flere med kæmpe stacks, som ofte er et tegn på det stik modsatte.

Altså at de er rutinerede og ved hvad de laver, og er på den samme mission som dig – nemlig at fange og rense fisk. Hvilket leder os hen til næste punkt.

 

Hvorfor er det vigtigt at se hvilke sæder der er ledige?

Fordi man ikke bare skal kaste sig over det første og det bedste bord, hvor der er en høj flop procent og en høj gennemsnitspulje. Det nytter jo ikke noget at det eneste sæde der er ledigt, er det hvor du kommer til at sidde lige midt i mellem de bedste spillere ved bordet, og fiskene sidder på den anden side af bordet.

Læs også: Besøg Danmarks førende rakeback-guide

Du får simpelthen for svært ved at få value ud af bordet, hvis du ikke selv kan styre om du vil spille mod fiskene eller ej, når de stærke og erfarne spillere har position på dig. Som der blev skrevet indledningsvist, er det godt at have et godt sæde ved et godt bord, men det er ikke godt at have et dårligt sæde ved et godt bord.

Med andre ord er det bedst at vente til at du kan få en god plads ved bordet, hvor du kan få position på de dårlige spillere og undgå at de gode spillere har position på dig. Brug derfor noget tid på at studere bordet inden du sætter dig, og ikke blot stirre dig blind for gennemsnits puljen og flop procenten.

 

Hvorfor er nationaliteten vigtig?

Det er den som sådan heller ikke, da der jo er fisk i alle lande, men der kan dog findes tendenser hos visse nationer til at være mere aggressive og løse end hos andre nationer. Som udgangspunkt kan man ikke skære nogen nation over en kam, og sige at de alle sammen er dårlige pokerspillere.

 

Hvorfor skal man kigge efter hvor mange hænder der er spillet?

Et fullring bord kan ca. spille 100 hænder i timen, det er klart at jo større en sample du kan trække din statistik over jo bedre og mere præcist svar får du. Se derfor efter om bordet har spillet mere end et par timer og vurder ud fra det om flop procenten og gennemsnitspuljen er stor og høj nok.

Konklusionen på korrekt table selection er kort og godt at det kan være med til at maksimere din indtjening, samtidig det kan være med til at minimere dit tab. Det er nu en gang sjovest at vinde når man spiller poker og knapt så sjovt at tabe. Derfor er table selection ekstremt vigtigt hvis man vil tage sit pokerspil seriøst og forsøger at få det bedste mulige økonomiske udfald af ens spil.
Husk at det er vigtigt at tage alle kriterierne med i sine overvejelser, når man skal finde sig et godt bord at spille poker ved. Det nytter ikke noget kun at finde bordet med den højeste flop %, hvis de andre forhold ikke også er i orden.

 

Et sidste råd

Husk altid at stoppe i tide, når der ikke er mere value tilbage ved bordet. Ofte er værdien ved bordet højt så længe at der er masser af fisk at spise, og når der ikke er flere. Enten fordi dem der var ikke har flere penge, eller der ikke kommer nye til, så er det på tide at du selv siger stop. Det er ganske ikke værdifuldt i længden at spille imod dem der er på niveau med dig eller bedre.

Husk at din value starter allerede ved oprettelsen af din konto, hvor du skal finde en god poker bonus at komme i gang med.

Læs om poker bonusser her >>

 

888casino_velkomstbonus_2