Forskellen på Omaha poker og Texas Hold’em

Der findes rigtig mange udgaver af poker, men det er kun ganske få, der er blevet rigtig populære. De to spil er Texas Hold’em, som du formentlig allerede kender, og så er det Omaha poker.

Herunder vil du få en hurtig guide til, hvad forskellen er på de to spil, og hvordan du bedst kommer i gang med det.

Forskellen på antal kort på hånden

Når runden begynder, vil alle spillere i Texas Hold’em modtage to kort, som modstanderne ikke må se. Spiller du i stedet Omaha poker, vil hver spiller modtage fire kort på hånden.

Du skal ikke smide nogle af dine kort, som man bl.a. gør i andre former for poker, men du må samlet set kun bruge to af dine kort til at danne den bedste hånd.

Du SKAL bruge mindst to kort

Når du spiller Texas Hold’em er det ikke nødvendigt at benytte dig af begge kort, til at skabe den bedste hånd. Hvis vi antager, at du sidder med en ruder og en spar på hånden, og der kommer fire spar på bordet, så vil du have en flush.

Spiller du Omaha Poker SKAL du bruge to af de fire kort du har på hånden, til at skabe den bedste hånd. Sidder du med et kort af hver kulør, og der eks. kommer fire klør på bordet, så har du ikke fået en flush. Samtidig med, at du SKAL bruge to ud af de fire kort, så kan du ikke benytte dig af flere kort.

Fire esser er en rigtig dårlig hånd

Hvis du spiller Omaha Poker og bliver tildelt fire esser på hånden, så vil en nybegynder nok tænke, at det er en bedste hånd i spillet. Det er desværre ikke tilfældet, da du kun kan bruge to kort.

Du har derfor et par es på hånden, og har ikke mulighed for at ramme flere esser, da ikke længere er i decket.

Du skal derfor have i tankerne, at en god hånd i Texas Hold’em, ikke er ligeså god i Omaha. Der kommer rigtig ofte to par, tre ens og fuldt hus i Omaha, hvor det er mere sjældent i Texas Hold’em.