Europa League 2015 finaleoptakt: Dnipro vs Sevilla

Onsdagens Europa league finalen står for døren, de to finalister (Sevilla vs. Dnipro), er fundet. Den tyske hovedstad lægger græstæppe til og den tyrkiske dommer (Cüneyt Cakir), skal styre slagets gang.

Efter en lang og sej turnering, hvor man vist roligt kan sige, at den ene af de to finalister (FC Dnipro), har leveret den største overraskelse. Der var ikke mange der ved turneringens start havde regnet med, at de ville havne i finalen. Men når man slår så stærke modstander som Napoli, Ajax, Club Brügge, Olympiakos, og en lille portion held er det vel ok med en finale plads.

Vi tager en lille tur til det Ukrainske, for lige at se nærmere på hvem og hvad FC Dnipro er for en størrelse.

 

Underdog’en Dnipro

Fodboldklubben FC Dnipro, som blev grundlagt i 1918, hører hjemme i byen Dnipropetrovsk, som ligger ved floden Dnepr. FC Dnipro spiller til dagligt på deres hjemmebane Dnipro Stadio med en kapacitet på 31.000 tilskuer.

Det er ikke kun i Europa League, at Dnipro kan gøre sig gælende, i skrivende stund ligger man nummer 3 i den hjemmelige liga, med en frisk sejr på 6-1 over Metalist som er rækkens nummer 6. Der er ingen tvivl om, at deltagelsen i Europa League har taget hårdt på holdets kræfter, og Dynamo Kiev har også lagt sig klart i spidsen for ligaen, med et forspring på 12 point ned til FC Dnipro.

Holdets profiler er uden tivel Douglas, Gama og ikke mindst den stærke forward og ukrainske landsholdsspiller Seleznyov Yevgen, som med sine 122 kampe og 58 mål for Dnipro er en meget vigtig brik i den ukrainske offensiv.

 

De forsvarende mestre fra Sevilla

Modstanderen Sevilla, behøver næsten ingen introduktion, den spanske klub er særdeles velkendt og respekteret over hele det Europæiske kontinent. Og de forsvarende mestre er da også stor favoritter til opgøret i Berlin. Deres vej var lang og sej, hvor modstanderne hed Fiorentina, Zenit, og Villarreal.

Sevilla spiller på Estadio Ramon Sanchez, med plads til 45.500 tilskuer, og endte på en flot 5. plads i La Liga i denne sæson. Sevilla er allerrede i gang med, at sikre sig forstærkninger til den kommende sæson. Og her er det interessant at bemærke, at holdet har fået tilgang af den danske offensive midbanespiller Michael Krohn Deli, som helt sikkert vil være et frisk pust, på den ellers så vel afbalanceret midtbane som Sevilla råder over.

Der skal i på finale aftenen i særdeleshed holdes i meget vågent øje med Sevilla’s alt overskyggende topscorer Carlos Bacca, som med 20 kasser i liga’en, næsten altid er god for en kasse eller to. Bacca understøttes af sin angrebs makker Kevin Gameiro, samt den offensive midtbanespiller Vicente Iborra, som altid er med til, at skabe noget frem af banen, det bliver interessant, at se om Dnipro er i stand til, at dæmme op for denne frygtindgydende trio.

 

Hvem napper det eftertragtede trofæ i Berlin?

Hvis man skal tro odds’ne er Sevilla ikke kun favoritter, men de er næsten 99% sikre på at genvinde titlen.

Et odds på 1,55 for en sejr taler vist for sig selv. Et kryds giver 4,00 igen, hvorimod en sejr til Dnipro bliver belønnet med hele 6,50 pengene igen.

Hvis man tro på et målrigt opgør, er der også mulighed for at gå denne vej, over 2,5 giver 2,05 igen, og under 2,5 giver 1,75 igen.

Hvis man derudover skal under støtte ovennævnte, er det naturligvis også mulighed, at spille på at de begge får en pind i kassen, som giver hele 2,10 gange pengene igen.

 

Spil på Dnipro – Sevilla hos Bet365 >>

 

Husk finalen mellem Dnipro og Sevilla kan ses på Canal 9 onsdag d. 27 maj kl. 20.45, eller du kan følge med på livescore, hvis du ikke har kanalen i din TV-pakke.

God finale!